«Привіт, літо! Привіт, сонце!»: розважально-ігрові програми для дітей

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 01 червня 2019 10:57

43_43Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей.

1 червня центральна бібліотека для дітей створювала дітям настрій, запрошуючи на різноманітні розваги. Бібліотекарі спілкувалися в цей день з дітьми міста на декількох локаціях.

Книжково-ілюстративна виставка «Книжкова посмішка літа»

У приміщенні бібліотеки відкрилася виставка «Книжкова посмішка літа». Книжково-ілюстративна виставка представлена чотирма розділами. «1 червня – Міжнародний день захисту дітей» - цей розділ містить матеріали про права дитини. Біля цього розділу читач зможе не тільки ознайомитися зі своїми правами, але й перевірити свої знання на практиці, витягнувши запитання зі спроектованою життєвою ситуацією.

Розділ «Раді усі діти зустрічати літо» містить матеріали про безпеку дітей улітку. Як поводитися під час відпочинку на воді, у лісі, в горах, на дитячих майданчиках, під сонцем та під час грози, - про все це дізнаються читачі з матеріалів розділу. Про це варто знати та пам'ятати, щоб літо було веселим і щасливим та не перетворилося на лікарняне ліжко.

Книжки письменників А. Костецького, В. Нестайка, Я. Стельмаха про розваги дітей під час літніх канікул захоплювали не одне покоління дітей. Сьогодні вони також заохочують читачів своїми інтригуючими назвами та яскравими обкладинками. Їх можна побачити у розділі виставки «Книгосвіт дитинства».

Дитячі малюнки, чудові поробки з різноманітного матеріалу привертають увагу і дорослих, і дітей. Адже кожна робота випромінює сонце та безмежні дитячі мрії. Розділ «Дитячі мрії вміють літати» постійно оновлюється, кожна дитина може принести свої роботи та самостійно поставити на поличку.

Розважально-ігрова програма «Привіт, сонце! Привіт, літо!»

На 13.00 бібліотека запросила дітей у меморіальний сквер на розважальну програму «Привіт, сонце! Привіт, літо!» Хочеш рухливі ігри – будь ласка! М'яч, ігри на швидкість реакції, тренажери запрошують до розваг.

Хочеш малювати – столик з розмальовками для тебе! Фантазуй, добирай кольори та створюй малюнок своєї мрії, щастя та веселого літа!

Хочеш мандрувати – окуляри віртуальної реальності запрошують до парку розваг, у підводний світ та таємничий космос.

Фотомоменти заходу

Майстер-клас «Барвистий паперовий метелик»

О 16.30 на Вічевому майдані працював майстер-клас по виготовленню метеликів з кольорового паперу. Дітям запропонували власноруч виготовити з кольорового паперу різноманітних метеликів. Зовсім маленькіх запрошували розфарбувати розмальовки з зображенням метеликів.

Цікаво!

Вражаючою особливістю метеликів є їх надзвичайна різноманітність форм. Ці комахи найчисельніші за кількістю видів. Вони поширені на всіх континентах, за винятком Антарктиди. 55 видів метеликів занесено до Червоної книги України.

Що символізує метелик у різних країнах світу

  • Метелик — символ душі, безсмертя, відродження і воскресіння, здатності до перетворень, до трансформації.
  • У Китаї ця крилата істота позначає безсмертя, дозвілля у достатку, радість і літо. Метелик, зображений зі сливою, символізує довге життя та красу, із хризантемою — красу в старості, з пером — довголіття.
  • У японців метелик символізує молоду жінку, а метелики, що пурхають один навколо іншого, означають сімейне щастя.
  • У Древній Мексиці метелик відносився до атрибутів бога рослинності, весни й кохання.
  • Древні греки вважали метелика символом безсмертя душі. Психея, ім'я якої означає «душа», зображувалася у вигляді дівчини з крилами метелика.
  • У християнстві стадії розвитку метелика уособлюють життя, смерть і воскресіння, тому метелик іноді зображується в руці немовляти Христа, що символізує відродження й воскресіння душі.
  • У німецько-скандинавській міфології ельфи, духи повітря, зображувалися у вигляді гарних маленьких людей із крилами метелика.
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу