Зустріч з письменником Степаном Процюком

PDF Print E-mail

Новини,

Акції та конкурси

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 24 грудня 2011 10:53

22 грудня 2011 року о 14 годині в центральній міській бібліотеці для дітей відбулася зустріч з письменником С. Процюком.

Зустріч з письменником в бібліотеці – це завжди свято. У нас в гостях наш краянин: філолог, викладач Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, поет, прозаїк, есеїст Степан Процюк. Сьогодні діти мають змогу познайомитись з письменником, книжки якого вже давно оселилися на бібліотечних поличках, і треба сказати, що вони не сумують, не укриваються порохом. Їх читають з захопленням, переказують, радять прочитати друзям та однокласникам. Що це за книги? Це психологічна трилогія «Марійка і Костик», «Залюблені в сонце» та «Аргонавти». Це перша спроба письменника написати для дітей, і як показує час - дуже вдала. Трилогія викликала неабиякий інтерес у дітей-користувачів бібліотеки. Навіть черга на книгу створилася. Як пояснити цей попит? Що так захопило підлітків? Напевно, наша молодь скучила за гарною психологічною прозою, яка б давала зразки поведінки та вирішувала проблеми, що притаманні саме їхньому віку. Це врахувало видавництво «Грані - Т» та попросило С.Процюка написати повість для дітей про перше кохання. Так вийшла спочатку перша книжка, а потім друга та третя. Читацький попит на цю книгу доводить, що вона з'явилася як раз на часі. А як вдалося письменнику проникнути у світ дитини? Про це і йшла мова на зустрічі. Діти, учні гімназії № 2, були дуже активні. Їх цікавило все: як вчився письменник, чи щасливе було його дитинство, чи читають його твори власні діти і ще багато-багато запитань, на які жваво та відверто, іноді з гумором відповідав С.Процюк.

Зустріч пройшла цікаво, в інтерактивному спілкуванні. Читачі познайомилися з письменником, але глибше знайомство з ним продовжиться через його трилогію та книгу із серії «Життя видатних дітей», яка щойно вийшла у видавництві «Грані –Т» і яку також презентував С.Процюк.

По закінченню зустрічі з дітьми письменник залишив бібліотеку на творчій хвилі. Надихнули очі дітей, такі безпосередні, розумні, допитливі. Як не писати для таких підлітків? А цього і побажали читачі письменнику. Вони з нетерпінням чекатимуть його нових творів.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу