Віртуальна мандрівка "Подорож до глибин моря"

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 01 червня 2017 13:19

Учасників заходу було вдвічі більше, ніж планувалося. 40 дітей віком від 7 до 13 років, побачивши анонсовану зустріч, прийшли до бібліотеки. Це дітки із 11, 21, 24 шкіл та недільної школи. Навіть з Яремче приїхали діти, щоб побачити світ крізь окуляри віртуальної реальності.

Подорож до глибин моря почалася з емоційних спогадів учасників. Під мелодію, що відтворює звук моря, діти згадували свої відчуття від спілкування з морем. Емоційний настрій підсилювався ще й наочністю: на столах були розміщені різноманітні ракушки, камінчики, морські зірочки та коники, тощо.

Далі діти розширили свій природно-пошуковий досвід при проведенні дослідів. Вони побачили, а потім пояснювали, чому у соленому розчині яйце не тоне, а знаходиться на поверхні води. У склянці ж з прісною водою воно опускається на дно. Таким чином діти вияснили, що солений розчин має більшу щільність і краще тримає тіло на воді. Отже, вчитися плавати краще у соленій воді.

Ну а як же бібліотека, та й без книжки! Читачам була представлена виставка книг про моря й океани. А з однією чудовою книжкою Олександра та Даніеля Мізелінські «Під водою» ми ознайомили дітей детальніше: переглянули сторінки про моря й океани, коралови рифи, морських велетнів та глибоководних риб.

Отже, учасники заходу вже були готові до творчого завдання – розмальовок на морську тематику. Готові роботи оживали, перетворюючись на віртуальну оживаючу картинку, коли її роздивлялись крізь спеціальний пристрій. А ще діти дивилися розвиваючі фільми крізь окуляри віртуальної реальності. Відчуття неїмовірні! «Клас!», «Круто!», «Вона пливе прямо на мене», - чулися коментарі то тут, то там.

Дякуємо проекту «Теплого міста» за можливість дивитись на світ у віртуальному вимірі!

У подорож «До глибин моря» з дітьми відправилась бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна. Допомагав налаштуватися на віртуальну реальність завідувач компьютерного відділу Гашевський Тарас.

Фотоматеріали з заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу