Майстер-класи з робототехніки

Новини,

Акції та конкурси,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Майстер-клас з робототехніки

11 липня 2015 р. у спекотний день бібліотека приймала у свої прохолодні зали дітей на майстер-класи з робототехніки. Протягом дня 30 дітей різного віку спробували свої сили у складанні роботів та керуванні ними. Дітям було цікаво з дрібних деталей конструктора LEGO, користуючись покроковою інструкцією, власноруч зробити робота.

Та не просто робота, а робота, який рухається. Серед робіт були пташки, які рухались та співали, крокодил, що хапав у пащу все, що трапляється на шляху.

Майстер-класи проводив Іван Шихат-Саркісов – вчитель з IT-технологій, автор курсів «Основи робототехніки», автор ідеї, творець і куратор проекту TECHNIK.IN.UA. Це перший україномовний освітньо-інформаційний сайт для школярів та студентів про механіку, робототехніку та інші технічні науки.

Подібні майстер-класи Іван Шихат-Саркісов проводить у різних містах України. Цьогоріч він побував у Києві, Чернігові та Ужгороді. Іван – математик-теоретик за фахом. Попри безліч професій, які є в арсеналі Івана Шихат-Саркісова, вчити дітей програмуванню - найцікавіше для нього заняття. Він є організатором міжнародного проекту Code Club у Донецький області з безкоштовного навчання дітей програмуванню, веде клуб з робототехніки, готує шкільні команди для участі у конкурсах з робототехніки.

Автор ідеї проведення майстер-класів у Івано-Франківську Марія Лісіченко каже, що ідею «підказав» власний син, який дуже любить конструювати із LEGO. Поділившись ідеєю із однодумцями із ГО «Д.О.М.48.24» Марія отримала схвалення, тож діти переселенців отримали чудову нагоду побувати на цих цікавих та пізнавальних заняттях. Діяльність ГО «Д.О.М.48.24» спрямована на сприяння інтеграції переселенців у суспільстві, пошуку роботи тощо. Координатором проекту була Вікторія Грицюк, яка займалася безпосередньо організацією проведення проекту на місці.

Наша бібліотека надала простір для цього цікавого та неординарного проекту. Гамірно та позитивно у читальному залі було цілий день, адже майстер-класи проходили з 12.00 до 18.00. Діти, серед яких були і наші читачі, із захопленням конструювали, спілкувалися та пізнавали світ ІТ.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу