Казка Віталії Савченко: до Всесвітнього дня казки

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 19 березня 2021 12:30

zastavka_lysyzkyna20 березня, починаючи з 1991 року, з ініціативи Швеції щорічно проводиться Всесвітній день казки.

Діти і казка нероздільні, вони створені один для одного. Казки – то наші великі вчителі, вони виховують, розважають, навчають, звеселяють. Вони промовляють до дітей на всю силу голосу про те, що навколо нас, нічого не приховуючи. І діти користуються позитивним прикладом героя, наслідують йому, противляться поганому. Казкові образи яскраво емоційно забарвлені і довго живуть у свідомості дітей, та засівають у душі маляти певні моральні установки.

«Казка, фантазія – це ключик, за допомогою якого можна відкрити джерела думки і слова. Без казки, без гри уяви дитина не може жити... Казка – це свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки і мови».                    В. Сухомлинський

Івано-Франківська казкарка Віталія Савченко напередодні Всесвітнього дня казки дарує вам, малята, свою казку «Лисенятко наука» зі збірки «Казки лісу».

Слухайте!

Слухай, читай, дивись, розкажи в цей день казку - і чудес у світі стане більше!

Чому казка потрібна дитині

  • Малята мріють про самостійність. Казкові герої є самостійними, самодостатніми. Отже, казка задовольняє одну з головних потреб дітей – бути самостійними.
  • Казкові герої долають будь-які труднощі, найнеймовірніші перешкоди, перемагають найлютіших ворогів: Змія Горинича, Бабу Ягу, Кощіка Невмирущого. Отже, задовольняється ще одна загальна потреба дошкільнят, яка в їх уяві надає людині всемогутність, — обізнаність.
  • Головні герої казок перебувають у постійній дії: Котигорошко, Кирило-Кожум'яка, козак Мамарига, солдат, Івасик Телесик, пан Коцький. Будучи під впливом розвитку сюжету казки, діючи у своїх фантазіях разом з казковими персонажами, діти можуть задовольнити свою потребу в активній діяльності.

Читайте казки у будь-якому віці!

Казкового всім чудового вечора з улюбленою казкою!

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу