«Звіродухи»: читаємо із задоволенням

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 19 квітня 2021 10:15

zvirodyxy_3Тепер і на наших поличках є серія книг "Звіродухи"!

Говоримо про серію бестселерів «New York Times» - "Звіродухи": почуємо відгуки читачів, думку бібліотекаря та надамо анотацію до кожної книжки з цієї серії.

Український інститут книги надіслав до Івано-Франківської центральної дитячої бібліотеки серію книг «Звіродухи». І вони вже почали своє книжкове плавання в океані читацьких уподобань. Наші читачі вже чули про цю серію, а побачивши її на бібліотечних поличках, радіють і з задоволенням позичають ще не прочитані ними книжки. Послухаємо.

Коротко про кожну книгу

  • Звіродухи. Народжені вільними. Книга 1. Брендон Мулл. Один спалах — та життя чотирьох дітей із різних куточків Ердасу змінюється назавжди: відтепер вони поєднані зі звіродухами. Таке поєднання відкриває нездоланну силу та велику відповідальністьь, особливо, якщо твоя тварина — легендарний дух І Полеглої Четвірки. Але чому легенда повернулась саме зараз? Важка місія лягає на юнацькі плечі Конора, Абеке, Мейлін та Роллана: вони повинні врятувати світ від темної сиди, що знищує все на своєму шляху. І зробити це можна тільки т допомогою вірних супутників -звіродухів. Відкрий захопливий світ Ердас разом із відважними героями та їхніми звіродухами!
  • Звіродухи. Полювання. Книга 2. Меггі Стівотер Насувається велика пітьма. Загарбники, відібрані Зерифом, створили свою версіюzvyrodyxi_4 нектару — Жовч, що встановлює примусовий зв'язок зі звіродухом. Пожирач розшукує талісмани, аби підкорити світ та одержати перемогу в найвизначнішій війні. І зупинити фальшивих героїв можуть лише вони — четверо підлітків, яким вдалося викликати легендарних духів Полеглої Четвірки. Разом із Великими Звірами Абеке, Конор, Мейлін та Роллан вирушають у сповнену небезпеки подорож на пошуки другого талісмана — Залізного Кабана. Пліч-о-пліч із Зеленими мантіями вони готові битися проти ворогів і долати свої страхи. І навіть не підозрюють, що кожному з них, сміливих і відданих великій меті, все ж таки доведеться зробити важкий вибір між долею світу та особистими інтересами... Відкрий захопливий світ Ердасу разом із відважними героями та їхніми звіродухами!
  • Звіродухи. Кревні узи. Книга 3. Гарт Нікс, Шон Вільямс. Пожирач повернувся на землі Ердасу. А разом із ним армія завойовників вступила на благодатні землі. Чи зможуть четверо дітлахів завадити Пожирачеві? Для цього їм необхідно викликати звіродухів Полеших Великих Звірів, стати Обраними і здобути талісмани, що подарують їм небачену вправність! Серія книжок про звіродухів занурить вас у таємничий світ Ердасу і познайомить із трансвікським пастухом Конором, нілоанською мисливицею Абеке, донькою генерала Амайї Мейлін та безпритульним із Конкорби Ролланом. Саме їм судилося боротися проти Пожирача. Чи впораються вони із завданням? Читайтев серії «Звіродухю».
  • Звіродухи. Вогонь і лід. Книга 4. Шеннон Хейл. Четверо полеглих разом зі своїм наставником та подругою Майєю вирушають на далеку північ. Перед ними постає нове складне завдання: знайти білу ведмедицю Шуко, яка заморозила себе десь серед вічної мерзлоти, і здобути талісман Кришталевого полярного ведмедя. Підказкою для друзів є лише давня пісня про Крижане місто, що і є орієнтиром для пошуків. Чи вдасться друзям досягнути поставленої мети? Як роллан відреагує на зустріч із рідною матір'ю, яка залишила його чимало років тому? Чи погодяться Четверо полеглих співпрацювати із загарбниками пожирача? Чи вдасться їм зберегти талісман? Про це ви дізнаєтеся в четвертій книжці захопливого роману для дітей та юнацтва «Звіродухи. Вогонь і лід» Шеннон Гейл. Пригоди Конора, Абеке, Мейлін та Роллана розпочинаються просто зараз. Не проґавте жодної деталі їхньої мандрівки!
  • Звіродухи. Проти течії. Книга 5. Туї Т. Сазерленд. Цього разу Абеке, Конор, роллан та Мейлін вирушають до Ста островів. Десь тамzvyrodyxi_5 мешкає восьминіг Мулоп — власник чергового талісмана, такого необхідного для перемоги Зелених Мантій над Пожирачем. і знову загарбники наступають на п'яти відважній четвірці. Хтось передає інформацію про пересування дітей, поєднаних із Великими Звірами. Хто ж зрадник? Абеке? Конор? роллан? Мейлін? Голова усім йде обертом від підозри й розпачу. До того ж на долю Зелених Мантій знову випадають непрості випробування: подорож на острів Нічних тіней, який вважається проклятим місцем¬табу, похід до табору загарбників, розташованого на острові Чудовиськ, мандрівка на спині велетенського ската Кінгрея до помешкання Мулопа. Не всім поталанить повернутися з подорожі. Хто перейде на бік загарбників? Хто потрапить в полон? і кому ж таки пощастить видертися з пасток Пожирача? А найважливіше: чи не втратять наші друзі свої талісмани?
  • Звіродухи. Злети та падіння. Книга 6. Еліот Шрефер. Зелені Мантії вирушають до Ніло на пошуки чергового талісману — Золотого Лева. Подорож не з простих, адже Мейлін та Абеке в полоні у Пожирача. Тож Конор, Роллан і Тарик можуть розраховувати тільки на власні сили. До того ж, їх чекає зустріч із найлютішим Великим Звіром — левом Кабаро. Загарбники наступають трійці на п'яти. Військо загарбників веде генерал Гар і двотонна кобра Гератон. Чи є у Конора, Роллана і Тарика шанс на перемогу? Чи на мандрівників чекає смерть? Чи вдасться дівчатам утекти з полону? Чи Мейлін єдина зрадниця у таборі Зелених Мантій? Хто приведе ворога до Вежі Заходу Сонця — форпосту ордену Зелених Мантій? Чи вдасться відбити напад ворога і не втратити здобуті раніше талісмани?
  • Звіродухи. Дерево життя. Книга 7. Марі Лу. Остання книга неймовірної серії «Звіродухи» подарує вам стільки ж насолоди, як і попередні. Цього разу четверо друзів вирушають до серця землі, щоб урятувати Ердас. Віщі сни Конора пророкують загибель їхніх звіродухів, тому друзі готові до найважчих утрат. Що ж станеться наприкінці історії? Чи пристане Мейлін знову на бік Зелених Мантій? Чи звільнять загарбники Примата Ково із в'язниці? Чи буде переможено Гератон? Чи зостануться разом Конор, Абеке, Мейлін та Роллан? Дізнайтеся просто зараз.
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу