Казковий розгардіяш "Запрошує королева Казка та її донька Фантазія"

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 02 серпня 2021 11:26

kazkovyj_rozgardyjahЦентральна дитяча бібліотека Івано-Франківська

влаштувала читачам казковий розгардіяш: "Запрошує королева Казка та її донька Фантазія". Саме під такою назвою для читачів різного віку були запропоновані завдання, тести, квести, вікторини, ігри та книжково-ілюстративні виставки.

«Казка, фантазія – це ключик, за допомогою якого можна відкрити джерела думки і слова. Без гри уяви дитина не може жити... Казка – це, образно кажучи, свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки та мови», – писав про важливу роль казки в житті дитини Василь Сухомлинський.

Завдання та виставки роздмухали вогник дитячої уяви та фантазії. Найменші у цей день оживляли казкових героїв за допомогою ляльок. І це їм дуже сподобалось! Молодші діти впізнавали казку за ілюстрацією, для підлітків було запропоновано цікаве завдання «Уявний подіум казкових героїв»: за описом одягу впізнати казкового героя. Звісно, й герої були з казкових творів, але для підлітків! І всі з задоволенням відповідали на запитання вікторини та розглядали книжкові виставки.

Подіум казкових героїв

Спробуйте і ви впізнати героїв. Перевірити себе можна звірившись з відповідями, що знаходяться наприкінці запитань.

Удачі!

  • На подіум під грецьку музику виходить героїня у вбранні простого покрою, матеріал – простий, дуже чіткий стиль, який вирізняється елегантністю форм. Героїня витончена, граційна, самовпевнена. Хто це?
  • Наступна героїня полюбляє прогулюватися лісом, відвідувати родичів та пригощати всіх пиріжками. На ній картата червона спідниця, трикотажні панчохи, весела яскрава шапочка захищає її від яскравого сонця. Хто це?
  • Там, де з'являється ця героїня, завжди багато галасу та руху. Героїня має руде волосся, миле обличчя у ластовинні та яскравий асиметричний одяг з різних тканин. Цікавою деталлю її образу є різні панчохи та взуття. У неї дитяча кумедна зачіска, яку можна зробити, коли йдеш на тематичну вечірку або дружній пікнік. Хто це?
  • Перед вами підліток – хлопчик. Його вбрання підходить для пікніків, прогулянок з друзями, походів у гори. На ньому картуз «а ля хуліган», світла блузка з вільними рукавами, широкі штани із м'якої бавовняної тканини, підтяжки яскравого кольору. Запропонований комплект одягу створює образ шибеника, пустуна, непосидючого хлопчика. Хто це?
  • Наступна героїня – вишукана і загадкова. Вона завжди у розкішній вечірній сукні, залишає аромат квіткових парфумів, живе у атмосфері казковості. Вона романтична, замріяна и зачарована, а розбудити її зможе тільки поцілунок вродливого юнака. Хто це?
  • Від цієї героїні та її витонченого вбрання віє холодом, крижаним спокоєм, кришталевою вродою: її сукня з білосніжної тонкої матерії з чіткими симетричними лініями, з гострими кутами. До її вбрання та характеру пасують прикраси зі срібла та кришталю. Хто це?
  • І знову – герой! Він – строгий, елегантний, вишуканий, діловий! Джинси, світла сорочка приверне увагу всіх. А єдиний аксесуар цього героя – окуляри – робить його неперевершеним. Хто це?
  • Ця героїня всім бажає щастя, радості, успіху та своїм життям заохочує до цього друзів! Її одяг – солом'яний капелюшок, волосся, заплетене у дві кіски, червоне картате плаття – надає їй романтичного вигляду та пасуватиме до поїздок з друзями та у гру «Радість». Хто це?

Відповіді: 1- Афродіта; 2 – Червона шапочка; 3 – Пеппі Довгапанчоха; 4 – Том Сойєр; 5 – Спляча Красуня; 6 – Снігова Королева; 7 – Гаррі Поттер; 8 – Полліанна.

Чарівні, найкращі, улюблені, найстрашніші, мудрі, про принців та принцес, для хлопчиків, для дівчат, героїчні, про тварин і ще багато-багато найрізноманітніших казок чекають на вас, дорогі читачі! Приходьте до бібліотеки і оберіть свою казку!

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу