Чарівний світ Волта Діснея: до 120-річчя від дня народження

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 02 грудня 2021 12:43

disn_volt_zastavkaВолт Дісней - батько Міккі Мауса та Дональда Дака,

засновник першого в світі гігантського «Діснейленду», володар 29 премій «Оскар», американський художник-мультиплікатор, кінорежисер, актор, сценарист і продюсер, засновник компанії «Walt Disney Productions».

Життя Волта Діснея нагадує американські гойдалки. За злетами йшли падіння. «Все або нічого», — думав він, працюючи над черговим фільмом. Автора зовсім не хвилювало, де візьмуться кошти на втілення задумів. Ось чому його фірма часто була на межі банкрутства.

І все ж невтомна праця, впертість та самовідданість улюбленій справі зробили Діснея легендою зі світовим ім'ям. А американці досі вважають його національним героєм.

«Я знімаю фільми не для того, щоб заробити гроші, я заробляю гроші, щоб знімати більше фільмів», – так писав про свій комерційний успіх Волт Дісней.

Секрети успіху Волта Діснея!

  • Дайте можливість своїм підлеглим мріяти і творчо розвиватися, щоб втілювати мрії у життя.
  • Сприймайте клієнтів як гостей.
  • Не зраджуйте своїм принципам та переконанням.
  • Підтримуйте своїх співробітників, перекладайте на них повноваження та винагороджуйте їх.
  • Будуйте довготривалі відносини з партнерами.
  • Звертайте увагу на деталі.
  • Регулярні тренінги чудово зміцнюють корпоративну культуру.

Про Волта Діснея: Дивовижна історія життя простого хлопчика з Канзасу.

Юний художник

Історія майбутнього художника-мультиплікатора почалася 5 грудня далекого 1901-го, коли в сім'ї звичайного теслі та вчительки з Чікаго народився четвертий з п'яти дітей — Волтер Еліас. Волт змалку мав художню уяву, йому завжди хотілося малювати! Проте не було ні олівців, ні паперу на фермі, де жила тоді його родина. Це не зупинило хлопчика, він знаходить смолу та палку і малює будинок...

Всі навколо знали і любили веселого, добродушного Волтера. Якось літній сусід, доктор Шервуд, заплатив малому 25 центів за малюнок його коня на клаптику паперу. «Саме вдалий малюнок кобили містера Шервуда і наштовхнув мене на думку стати художником», — згадуватиме пізніше Дісней.

Народження мрії

Батьки Волта часто переїжджали у пошуках кращого життя. У восьмирічному віці він з родиною оселилися в Канзас-Сіті.

У місті був один прекрасний маєток з розкішним садом та височенною огорожею. Як же хотілося юному Волтеру потрапити всередину цього казкового замку, прогулятися його високими безлюдними кімнатами, помилуватися старовинними картинами! Безмежна уява малювала хлопчику неземні багатства, проте всі його спроби проникнути на приватну територію закінчувалися невдачами.

Тоді хлопчик задумав, що колись неодмінно збудує величезний будинок з розвагами для дітей та мальовничим садом для ігор... Так народилася заповітна мрія, якій судилося здійснитися через 40 років у вигляді Діснейленду.

У пошуках професії

disn_garВ дитинстві Волт Дісней, як і його батьки, вчителі та друзі, вважав, що повинен стати актором. Разом з найкращим другом вони копіювали смішну ходу Чарлі Чапліна і всі кишенькові гроші витрачали на кіно.

Коли 1918-го через неповноліття Волта не взяли на військову службу, хлопець записався до Червоного Хреста, де, потрапивши за океан, рік працював водієм швидкої. Та й тут креативний юнак зумів виділитися. Його швидку знали всі — ще б пак! — від самого верху і до коліс Волт розмалював її чудернацькими малюнками.

Після повернення Волт вступає до Чиказького інституту мистецтв, але мріє скоріше вирватися з його тенет і нарешті працювати самостійно.

Після невдалих пошуків роботи художником Діснея зацікавлює мультиплікація. І ось він раптово вирішує покинути рідний Канзас. З кількома малюнками, готовим мультфільмом та 40 доларами в кишені цей відчайдух вирушає в Голівуд.

Перша студія Волта Діснея була... гаражем?mikki_maus

Волт Дісней винаймає у свого дядечка гараж та на позичені гроші купує все необхідне для створення мультиків. У якості партнера чоловік бере свого брата Роя. Так вони започатковують «Дісней Бразерз студіо».

Перший мультфільм братів Діснеїв був про дівчинку Алісу — улюбленого персонажа Волта Діснея з книги «Аліса в країні чудес». Фільми з цією героїнею випускали 4 роки.

А потім був Міккі Маус!

Ти не повіриш, та перші два мультики з цим персонажем не вдалося продати. У тогочасних кінотеатрах вже був звук, а картини Діснеїв були німими. Волт береться озвучувати свої роботи і — о, диво! — до нього приходить успіх.

Третій мультфільм з кумедним мишеням вийшов на екрани 18 листопада 1928 року. Цей день став початком ери Міккі Мауса. Дуже скоро Дісней отримує і перший Оскар за серію мультфільмів «Безглузді симфонії».

Шалений успіх

Тим часом Міккі Маус став настільки популярним, що його зображення було чи не в кожній сім'ї, де росли діти, і не лише в Америці, але й уbilosnizhka Європі. Згодом Дісней випускає перший кольоровий мультик «Троє поросят». З екранів крякає його Дональд Дак та завиває пес Плут, знімаються «Веселі мелодії».

Діснеївські мультфільми настільки припали до душі мільйонам дітей з усієї планети, що Волт зважується на повнометражний мультфільм «Білосніжка і семеро гномів». Картина обійшлася автору в космічну на той час суму — 1,499 млн дол, але мультик став найкасовішим за всю історію мультиплікації та швидко отримав Оскар. Цікаво, що на церемонії нагородження Діснею, окрім головного, вручили ще сім маленьких «Оскарів», за кількістю гномів у фільмі. Це був прорив!

disnejlendДіснейленд — найщасливіше місце на Землі

Волт Дісней створив таке місце, де цікаво і дорослим, і дітям!

Перший Діснейленд відкрився 1955 року в Анахаймі, штат Каліфорнія. Грандіозний парк розваг занурював гостей у чарівний світ мультфільмів Діснея та дивував чудесами техніки — тут можна було відчути себе посеред джунглів, у підводному царстві або у лігві відьом та привидів. Казковий палац став місцем відпочинку для всієї сім'ї.

На будівництво Діснейленду витратили 17 млн доларів, та дуже скоро гроші повернулися у десятикратному розмірі. Воно й не дивно — більше 200 мільйонів людей відвідали парк лише за перші 25 років існування.

Вислови Волта Діснея

  • Якщо ви можете це уявити, ви можете це і зробити.
  • Всі наші мрії збуваються — якщо у нас є достатньо рішучості домогтися їх виконання.
  • Секрет втілення мрії складається з чотирьох слів: допитливість, сміливість, впевненість і сталість. І найголовніша з цих якостей — упевненість. Якщо ти віриш у щось, вір беззастережно, до кінця.
  • Пускаючись у фантазії, ми не повинні випускати з уваги дійсність.
  • Надійний спосіб почати щось: перестати говорити й почати робити.
  • За кожною посмішкою повинна бути сльозинка.
  • Мрії збуваються, якщо мати мужність їх дотримуватися.
  • Я щасливий, тому що я роблю те, що я хочу.
  • Людина повинна визначити свої цілі як можна раніше і присвятити їм всю свою енергію і весь свій талант.
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу